Hlavní navigace

Twitter brzy uvede uživatelské seznamy

1. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mikroblogovací služba Twitter hodlá posílit svůj komunitní charakter a v brzké době uvede novou funkci pro generování seznamu uživatelů. Jednotliví uživatelé si tedy budou moci vytvořit a sdílet s ostatními třeba seznam účtů oblíbených celebrit, různých médií nebo třeba firem z okolí. Oproti klasickému seznamu „následovaných“ uživatelů, který je součástí každého profilu, mají mít tyto seznamy výhodu v možnosti třídění a snadnějšího sdílení, protože přistoupení k následování uživatelů ze seznamu…

Mikroblogovací služba Twitter hodlá posílit svůj komunitní charakter a v brzké době uvede novou funkci pro generování seznamu uživatelů. Jednotliví uživatelé si tedy budou moci vytvořit a sdílet s ostatními třeba seznam účtů oblíbených celebrit, různých médií nebo třeba firem z okolí. Oproti klasickému seznamu „následovaných“ uživatelů, který je součástí každého profilu, mají mít tyto seznamy výhodu v možnosti třídění a snadnějšího sdílení, protože přistoupení k následování uživatelů ze seznamu bude jednodušší, než manuální aktivování následování jednotlivých kýžených účtů.

Již dnes vznikají na Internetu různé přehledy kanálů sportovců, politiků a firem. Twitter očividně chce tento jen zachytit a nabídnout jej přímo svým uživatelům. Je to tedy dost podobné jako s funkcí retweet. Seznamy budou ve výchozím nastavení veřejné coby součást profilu, ale bude možné jejich skrytí. Nová funkce se již testuje, ovšem zatím k ní je přístup omezen. V budoucnu však bude implementována i do API služby tak, aby s ní mohly pracovat i externí aplikace a jejich uživatelé. (Twitter Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).