Hlavní navigace

Twitter konečně ruší limit 140 znaků u soukromých zpráv

12. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dopisování přes Twitter bude konečně o něco smysluplnější. Od července stoupne limit pro posílání zpráv mezi uživateli na 10 tisíc znaků.

Svého ikonického limitu 140 znaků se Twitter bude od července držet už jen u tweetů. Soukromé zprávy (Direct Messages, DM), které si mezi sebou mohou posílat uživatelé, nově budou moci obsahovat až 10 tisíc znaků, oznámila firma na webu pro vývojáře.

Zatímco u tweetů se dá omezení počtu znaků pochopit, u soukromých zpráv nikdy nedával příliš logiku. Zvlášť když konkurenční služby jako Facebook Messenger nebo WhatsApp umožňují chatování a posílání zpráv bez tak přísného omezení jejich délky.

Twitter se málo používané DM snaží přetvořit v nástroj, který bude mít smysl používat. Začátkem roku tak zavedl možnost skupinového dopisování. A od dubna uživatelé mohou povolit příjem zpráv od jakéhokoli jiného uživatele Twitteru. Dosud vám ji mohl poslat jen ten, koho jste sami sledovali.

ebf - partner 1

I když to přináší také zvýšené riziko spamu, otevřenější a použitelnější zprávy mohou být zajímavé třeba pro firmy, které by chtěly Twitter využít k užší komunikaci se zákazníky – podobně jako to teď dělají například na Facebooku.

Právě s konkurencí této sociální sítě se Twitter stále potýká. A slabší výsledky zřejmě stály i za nečekaným odchodem šéfa Twitteru Dicka Costola.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).