Hlavní navigace

Twitter začíná testovat videoreklamy, připravte se na víc videí v tweetech

13. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Twitter se postupně mění z původně převážně textového média v multimediální nosič a čím dál tím víc se v tom přibližuje Facebooku.

Videoreklamy (Promoted Video) nejsou na Twitteru úplnou novinkou. Velkým mediálním firmám už déle než rok nabízí v rámci partnerství Twitter Amplify šíření krátkých placených videí, která navazují na obsah vysílaný v televizi.

Letos v březnu také zprovoznil nativní zobrazování videa přímo na kartách tweetů (nativní video) – podobně jako to loni na podzim udělal s obrázky. Po těchto přípravách bylo rozšíření nabídky videoreklamy pro další zadavatele jen otázkou času. 

Promoted Videos budou fungovat podobně jako Promoted Tweets – nabídnou inzerentům možnost zaplatit si za zobrazení videí uživatelům, cílit jejich zobrazení a měřit dosah a účinnost kampaní. Co se týče plateb, nabídne Twitter u videoreklam nový režim Cost Per View (CPV) – inzerent tedy zaplatí jen za videa, která uživatelé spustí.

V rámci statistiky budou k dispozici čísla o tom, jak velkou část videa uživatel přehrál nebo kolik zhlédnutí pochází z organického šíření a kolik přinesla placená kampaň.


Autor: Twitter

Firma zároveň rozšíří test svého nativního videořešení na více firem – cíl je jasný: jednak potřebuje, aby si uživatelé na videa zobrazovaná přímo v tweetech zvykli a také chce ukázat jejich možnosti potenciálním novým inzerentům.

KL24

„Testování prokázalo, že tweety obsahující nativní video, přinášejí větší zapojení (engagement) uživatelů a více zhlédnutí než dříve,“ přesvědčuje je Twitter už teď na svém blogu

Twitter nasazením videoreklamy dohání náskok Facebooku, který už videoformáty nabízí. Na rozdíl od sítě Marka Zuckerberga ale nebude videa uživatelům rovnou automaticky spouštět. Tedy – zatím.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).