Hlavní navigace

Týden: Za slovenskou firmou Towercom může stát skupina J&T

1. 7. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
1. 7. 2008

Investiční skupina J&T, které patří nová zpravodajská televize Z1 a na Slovensku vlastní druhou nejsledovanější komerční televizi Joj, může podle časopisu Týden stát za slovenskou firmou Towercom, jedním z účastníků zrušené soutěže na technického operátora veřejnoprávního multiplexu. Týden se odvolává na informace slovenských novinářů.

ČTĚTE TAKÉ: Skupina J&T popírá, že by byla majitelem firem Tri R a T&T

V zásadě je to firma řízená v důležitých záležitostech z J&T, řekl Týdnu ke slovenské firmě Towercom Konštantín Čikovský, zástupce šéfredaktora deníku Sme. Towercom, dříve známý pod názvem Tri R, je zároveň pětasedmdesáti­procentním vlastníkem společnosti Trade&Technology (T&T), jednoho ze dvou distributorů přístupových karet k tuzemské satelitní službě CS Link.

J&T není vlastníkem výše uvedené společnosti, komentoval již přede dvěma týdny údajnou spojitost J&T a firmy Towercom mluvčí skupiny Petr Málek. Reagoval tak na rozhovor Leoše Pohla, zástupce firmy Gital, která je druhým distributorem přístupových karet k satelitnímu CS Linku, pro server DigiZone.cz. Pohl v něm mimo jiné říká, že firmu T&T prostřednictvím Towercomu odkoupila právě skupina J&T.

BRAND24

Podle Týdne finančníci z J&T musí jakýkoli vliv na firmu Towercom veřejně popírat, protože jinak by se dostali do problémů. Stejně jako v Česku i na Slovensku platí, že provozovatel digitálního multiplexu nemůže být majetkově propojen s provozovatelem vysílání. A to je prý důvod, proč o angažování J&T v Towercomu nelze mluvit veřejně, píše časopis.

Do stejně nemilé situace by se skupina nakonec mohla dostat i u nás. Stojí totiž za zpravodajskou televizí Z1, a pokud by Towercom získal zakázku od České televize (byť by nešlo přímo o provoz multiplexu), dostal by se možný střet do řečí, konstatuje Týden. Na Slovensku je Towercom v podobném postavení jako tuzemské České Radiokomunikace: provozuje všechny významné televizní vysílače, a navíc je operátorem satelitní platformy SkyLink.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).