Hlavní navigace

Ukončení UPC Direct ze satelitů Astra se posouvá na prosinec

18. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Logo satelitní digitální platformy DVB-S Autor: 115393
18. 11. 2010

Nikoliv 15. listopadu, jak bylo původně deklarováno, ale až příští měsíc ukončí satelitní služba UPC Direct vysílání prostřednictvím družic Astra na pozici 19,2 stupně východně. Serveru DigiZone.cz to bez bližších podrobností řekl mediální zástupce společnosti UPC DTH Jim Helfgott. Platforma by tak na Astrách mohla teoreticky pokračovat až do konce roku, kdy jí končí na této pozici smlouva.

K TÉMATU: UPC Direct definitivně končí na satelitech Astra. Ode dneška už jen na Thoru

Vysílání mnoha českých programů na Astře bylo zastaveno. Další programy budou ukončeny v prosinci, sdělil DigiZone.cz stručně Helfgott. V praxi došlo na pozici 19,2 stupně východně k ukončení jednoho transpondéru (frekvence) s programy, které byly určeny především tuzemským divákům. Šlo například o Českou televizi, TV Nova, Prima TV nebo TV Barrandov. Až do prosince budou vysílat programy, které jsou nabízeny společně pro maďarský trh nebo v rámci takzvaného sdíleného kódování – simulcryptu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).