Hlavní navigace

UPC na prázdniny opět zvedne rychlosti připojení na dvojnásobek

29. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kabelový operátor opakuje svou promoakci, ve které nechá zákazníky na dva měsíce ochutnat rychlejší připojení. Maximum bude 240 MBit/s.

Kdo má připojení do 60 Mbit/s, dostane 120 MBit/s. A kdo už dnes u UPC využívá 120 MBit/s přípojku, bude si moct dva měsíce zkusit momentálně maximální rychlost 240 MBit/s, kterou UPC domácnostem nabízí.

Stačí jen po 1. červenci restartovat modem a do 31. srpna využívat vyšších rychlostí. Proč to UPC dělá? Berte to jako jakési demo: firma zřetelně počítá s tím, že kdo vyzkouší vyšší rychlost, ochotněji přistoupí na případnou nabídku, že by si za ni po prázdninách mohl připlatit.

Při loňské akci podle UPC stoupla průměrná rychlost stahování v síti operátora o 72 % (z 22 Mbit/s na 38 Mbit/s) a průměrná rychlost uploadování o 143 % (z 3,7 Mbit/s na 9 Mbit/s).

Vyšší rychlosti budou v létě dostupné pro 97 % zákazníků UPC, dodává firma v tiskové zprávě. Jde o ty, kteří už mají vyměněné staré modemy ED 2 za novější ED 3. „Posledních několik tisíc zákazníků, kteří ještě používají ED 2.0 modemy, si je od nás mohou nechat bezplatně vyměnit,“ doplňuje v tiskové zprávě marketingový ředitel UPC Jan Kohout.

cif 24 - early cena - média

Firma podle něj chce, aby do konce roku byla průměrná rychlost downloadu mezi zákazníky UPC nejméně na 70 MBit/s. Je to logické – firma začala nabízet nové multimediální služby jako je televize Horizon s videotékou MyPrime, které si z pomalejšího připojení mohou ukousnout podstatné podíly.

Operátor od ledna letošního roku v průměru o několik procent zvedl ceny. Vysvětloval to potřebou investic do optických sítí a do výměny modemů. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).