Hlavní navigace

UPC v Polsku nabídne „IPTV“, ale jen s několika programy

9. 1. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Digitální kabelová televize DVB-C Autor: 115393
9. 1. 2007

Kabelová společnost UPC v Polsku nabídne vlastní řešení IPTV, televize přes internetový protokol. Podle serveru Media2.pl se soustředí na vlastní klienty s vysokorychlostním připojením k internetu Chello, jimž nabídne omezený počet televizních programů včetně prémiového erotického kanálu Playboy TV.

ebf - partner 1

Programová nabídka nebude příliš bohatá, má obsahovat například stanice Animal Planet, CNN, Fashion TV či National Geographic Channel. Za příjem kanálu Playboy TV budou muset zákazníci platit a dostanou se k němu pouze po zadání loginu a hesla. Ceník služby firma zatím nezveřejnila, podle všeho ale půjde spíš o propagaci klasické kabelové televize, která by měla být pro klienty s rychlejším připojením k internetu zdarma.

Česká UPC zatím nic podobného nechystá, po nedávno schválené fúzi se společností Karneval Media se podle mluvčího Františka Maliny plně soustředí na integraci obou firem a jejich programových nabídek. Od Karnevalu by měla UPC rovněž převzít technologické řešení digitální kabelové televize (DVB-C).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).