Hlavní navigace

V ČT probíhá uzavřený seminář o veřejnoprávním multiplexu

4. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
4. 4. 2007

Rada České televize dnes dopoledne pořádá odborný seminář věnovaný přechodu ČT na zemské digitální vysílání. Setkání je pro veřejnost uzavřené, protože vedení ČT chce radní seznámit s nejnovějšími výsledky jednání s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) o zavedení takzvaného veřejnoprávního multiplexu. Ten by ČT chtěla začít zprovozňovat už letos na kmitočtech, které nyní využívá analogový program ČT 2.

Seminář předchází veřejnému zasedání Rady ČT, na němž by měla padnout zmínka o Technickém plánu přechodu na zemské digitální vysílání (TPP). Česká televize se vzhledem k soudním přím o platnost licencí nových digitálních stanic a odmítavému postoji Novy a Primy k TPP rozhodla digitalizovat sama. Ve vlastní síti, která má pokrýt 95 procent území České republiky, nabídne programy ČT 1, ČT 2, ČT 4 Sport a ČT 24. Veřejnoprávní multiplex by měl obsahovat také stanice Českého rozhlasu.

ebf - partner 1

V lokalitách, kde už ČT vysílá digitálně prostřednictvím přechodného multiplexu A společně s televizí Nova, zatím veřejnoprávní multiplex vysílat nebude.

Příští týden přineseme rozhovor s vedoucím projektu digitalizace ČT Pavlem Hanušem

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).