Hlavní navigace

V Praze se uskuteční mezinárodní konference o digitalizaci. Cena za účast je astronomická

11. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Více než šedesát tisíc korun budou muset zaplatit zájemci za účast na konferenci Digital TV Central and Eastern Europe, která se bude na konci tohoto měsíce konat v Praze.

Společnost Telenor Satelitte Broadcasting, která je po lucemburské SES druhým nejvýznamnějším hráčem na poli satelitní televize v České republice a na Slovensku, dnes oznámila, že ve dnech 26. až 28. června se v Praze uskuteční 7. výroční konference Digital TV Central and Eastern Europe, a to za účasti odborníků nejen z naší země, ale především z celé Evropy. Pro běžného smrtelníka je ovšem konference nedostupná kvůli ceně, ta dosahuje astronomické výše. Za kompletní pokrytí všech výdajů s ní spojených zaplatí zájemce 2399 euro, tedy v přepočtu více než 60 tisíc Kč.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Video Internet Forum 2012 nahlédne pod pokličku internetových videoték televizí

Z České republiky a Slovenska tu nebudou chybět například generální ředitel Českých Radiokomunikací Kamil Levinský, zakladatel a výkonný ředitel Film Europe Ivan Hronec, projektový manažer Topfun Media Erik Uxa (provozovatel on-line videopůjčovny Topfun), Erika Luzsicza ze společnosti IKO TV Central Europe Czech Republic (kanály Fishing and Hunting, Film+ a MTV Networks) nebo Aleš VeselýTelefóniky Czech Republic. Ze zahraničních odborníků stojí za zmínku například zástupci BBC Worldwide, Turner Broadcasting CEE and Benelux, UPC DTH a řady dalších.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Voyo má 30 tisíc předplatitelů, plán 100 tisíc pro letošek zůstává. Chce je i Topfun

Třídenní konference se bude věnovat nejen klasickému (lineárnímu) televiznímu vysílání, ale také nelineárním – on-demand službám (na vyžádání). Zaznít by měly odhady pro trh střední a východní Evropy plus zhodnocení současného stavu. Účastníci by se měli také dozvědět, jak omezit hrozbu nelineárního vysílání a projit ho s tím klasickým. Pro řadu operátorů jde pochopitelně o zajímavou příležitost. Konference se též bude věnovat nelineárním službám z pohledu trhu s reklamou a budoucnosti regionálního vysílání a jeho perspektivám v souvislosti s novými technologiemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).