Hlavní navigace

V pražském DVB-T od pátku Kino Svět, Retro Music Television a Regionálnítelevize CZ

28. 2. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Všechny tři programy se objeví v Regionální síti 4 na kanálu 46 z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Doplní je i Rádio Dechovka.

Tři nové televizní stanice a jedno rádio rozšíří od pátku 1. března programovou nabídku zemské digitální televize (DVB-T) v Praze. Do Regionální sítě 4 na kanálu 46, kterou už nyní využívá regionální TV Metropol, křesťanská TV Noe a ČT Sport HD, vstoupí dokumentární kanál Kino Svět, hudební Retro Music Television a zpravodajská Regionálnítelevize CZ. Do stejného multiplexu zamíří i internetové Rádio Dechovka, které minulý týden získalo licenci pro celoplošné vysílání na středních vlnách.

K TÉMATU: Dokumentární Kino Svět odstartuje 1. března, rozšíří nabídku DVB-T v Praze na kanále 46

O zařazení nových programů informoval Petr Formánek, jednatel společnosti Prague Digital TV, která multiplex provozuje. Ta patří Leoši Pohlovi, který je zároveň většinovým vlastníkem Československé filmové společnosti provozující Kino Svět, ale také placené kabelové a satelitní kanály CS Film, CS Mini a Horor Film. Patří mu také třetinový podíl ve firmě, která provozuje Rádio Dechovka. Regionální síť 4 vysílá z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh, oprávnění od Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) má do konce roku 2017.

ebf - partner 1

ČTĚTE TAKÉ: Leoš Pohl a Radim Pařízek: dva Ostraváci, co nebývale expandují v rádiu i televizi

„Rozšíření programové nabídky o čtyři programy je významným signálem všem, že naše síť je vnímána provozovateli jako kvalitní, spolehlivá a naplňující význam poslání regionálního operátora pro Prahu a okolí s novými technickými prvky. V multiplexu kombinujeme oba standardy i formáty digitálního vysílání, abychom ukázali odborné veřejnosti, že aktivně hledáme cesty, jak přinést veřejnosti co možná nejv ětší rozmanitost v programové nabídce,“ dodal Petr Formánek. 


Zdroj: Prague Digital TV

Teoretická mapa pokrytí pražské Regionální sítě 4 na kanálu 46

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).