Hlavní navigace

Ve Francii je o blogy zájem, ale jsou kritičtější

31. 7. 2006
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Podle průzkumu společnosti Comscore tři pětiny všech uživatelů Internetu ve Francii navštívily nějaký blog. V tomto ohledu tak Francouzi s přehledem nechali za sebou Američany a Brity. O České republice průzkum nehovoří. Počet založených blogů se ve Francii odhaduje na zhruba tři milióny. Důležitost blogů cítí i politici resp. jejich poradci.

Podle průzkumu společnosti Comscore tři pětiny všech uživatelů Internetu ve Francii navštívily nějaký blog. V tomto ohledu tak Francouzi s přehledem nechali za sebou Američany a Brity. O České republice průzkum nehovoří.

Počet založených blogů se ve Francii odhaduje na zhruba tři milióny. Důležitost blogů cítí i politici resp. jejich poradci.

Podle jiného průzkumu jsou francouzští blogeří ve svých zápiscích mnohem kritičtější, sebestřednější a negativistější než jejich kolegové z jiných zemí. Navíc píší mnohem delší příspěvky. (New York Times)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).