Hlavní navigace

Velikonoce na obrazovkách České televize a vlnách Českého rozhlasu

10. 4. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
10. 4. 2009

Velikonoce se tradičně jako největší křesťanský svátek promítnou do vysílání obou veřejnoprávních médií – České televizeČeského rozhlasu. Již dnes v 17 hodin nabídne ČT 2 přímý přenos sváteční bohoslužby z kostela Slezské církve evangelické augsburského vyznání v Třinci. S velikonočními tradicemi na Horácku se budete moci seznámit na stejném kanále o den později, a to v 9:25 v pořadu Folklorika.

Ten den se bude těmto svátkům věnovat ještě celá řada pořadů, a to jak na již zmíněném programu ČT 2, tak i na ČT 1. V 9:55 to bude Kuchařská pohotovost (ČT 1), 10:10 Putování za písničkou (ČT 2), 10:25 Princ Egyptský (ČT 1), 18:55 César Franck: Sedm slov Kristových na kříži (ČT 2) a 22:20 Slavnostní bohoslužba z baziliky sv. Petra v Římě (ČT 2).

V neděli pak bude dávka velikonočních pořadů ještě větší, namátkou – slavnostní mše z katedrály svatého Petra a Pavla v Brně (ČT 2 – 10:30), Urbi et Orbi (ČT 1 – 11:55) nebo Papež Jan Pavel II. – 1/2 (ČT 2 – 12:35). V pondělí se pak budou diváci na ČT 1 celý den setkávat se Studiem Pomozte dětem, které pak vyvrcholí v osm večer stejnojmennou již tradiční akcí.

Tématu Velikonoc se budou průběžně věnovat ve svém vysílání všechny stanice Českého rozhlasu. Posluchači se dozví nejen o tradičních svátečních zvycích v jednotlivých krajích, ale rozhlas jim nabídne i reportáže ze zahraničí, rozhovory se zajímavými hosty, nebo tipy na výlety, praktické rady i stav české dopravy během svátečních dnů.

BRAND24

Informačně bohatý bude především Radiožurnál, bohoslužby přinese Praha a příznivce kvalitní hudby zase potěší Vltava. Na Velikonoce bude myslet i stanice pro mladé, Český rozhlas – Radio Wave. Ten přinese mimo jiné v pondělí 13. dubna ve 12 hodin velikonoční speciál „Smrt a život aneb o čem jsou Velikonoce“. O informace nepřijdou ani Češi žijící v zahraničí. ČRo 7 – Radio Praha se bude Velikonocům věnovat průběžně po celé sváteční dny.

Foto: ceske-tradice.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).