Hlavní navigace

Veřejnoprávní multiplex bude možná už letos

20. 3. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 3. 2007

Česká televize (ČT) jedná s Českým telekomunikačním úřadem (ČTÚ) o možnosti spustit veřejnoprávní síť pro zemské digitální vysílání už tento rok, ačkoli podle Technického plánu přechodu by měla být spuštěná až v roce 2010. Účastníkům konference Digitální televize to dnes řekl předseda Rady ČTÚ Pavel Dvořák. S vybudováním multiplexu veřejné služby, ve kterém bude umístěna ČT společně se stanicemi Českého rozhlasu (ČRo), počítají i zákony.

ČT přišla s návrhem, aby její umístění ve veřejnoprávním multiplexu bylo provedeno nikoli v roce 2010, ale co nejdříve. Měl by být spuštěn nejlépe ještě v tomto roce v oblastech, které budou vytipovány, uvedl Dvořák. ČTÚ proto v pátek 16. března předala České televizi k diskuzi návrh kmitočtů, na kterých by se případně dala tato síť sestavit dříve. Dosud vysílají ČT i ČRo společně s komerční televizí Nova v rámci multiplexu A.

Zdroj: ČTK

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).