Hlavní navigace

Vídeň a Štýrský Hradec otestují letos DVB-T2

22. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
22. 2. 2010

Rakouská společnost ORS, obdoba Českých Radiokomunikací, oznámila, že otestuje u našich jižních sousedů systém DVB-T2. Konkrétně půjde o lokality Vídeň a Štýrský Hradec. Testovat se bude ještě před zahájením Mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Jak informoval server Broadband TV News s odvoláním na Der Standard, společnost, kterou vlastní veřejnoprávní médium ORF, bude vysílat jak SD, tak HD.

Co si od tohoto kroku ORS slibuje je jasné – možnost otestovat šíření více programů v klasickém rozlišení v jednom multiplexu a také pozemní HD. Pilotní provoz DVB-T2 by měl probíhat minimálně do konce letošního roku. ORS ústy svého mluvčího uvedla, že by také ráda získala zakázku na šíření německých komerčních programů mediálních domů RTL Group a ProSiebenSat.1 ve vysokém rozlišení. Do budoucna chce firma také nabídnout vlastní hybridní set-top-box, který umožní připojení k internetu včetně přístupu k videotéce ORF.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).