Hlavní navigace

Videopůjčovna Topfun chystá „kabelovku“ pro každého a vlastní televizi

19. 1. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 322915
Společnost Topfun Media, která je provozovatelem nejstarší legální online videopůjčovny u nás, rozšíří v dohledné době svoji působnost také na placenou televizi. Zákazníkům nabídne novou službu streamování placených kanálů po internetu s názvem Topfun Live Pay TV, jejíž tahounem se stává kompletní portfolio stanic Filmbox včetně novinkových kanálů Fighbox HD a Erox HD. Služba bude dostupná i prostřednictvím tabletů Samsung Galaxy Tab a zařízení, které pracují na bázi OS Android, a později také iOS. Významnou novinkou se stane také vlastní televize Topfun TV. UVNITŘ PREZENTACE A VIDEO

Topfun Live Pay TV: Streamování televizních stanic po internetu

Nejzajímavější novinkou společnosti Topfun Media pro letošní rok je z pohledu čtenáře DigiZone.cz bezesporu streaming stanic prostřednictvím internetu. Nová služba se bude jmenovat Topfun Live Pay TV a půjde o vůbec první produkt, který zájemcům zpřístupní legálně placené televizní kanály online. Tahounem se v tuto chvíli stává balíček Filmbox Live, který bude stát 199 korun měsíčně. Jeho zprovoznění se předpokládá v nejbližších dnech a za tuto cenu divák získá přístup ke všem stanicím, které jsou v současné době na českém trhu dostupné a navíc se tu objeví i dva zcela nové programy – Fightbox HD a Erox HD. Ty byly dostupné prozatím pouze v Bulharsku u operátora Satelitte BG. Kromě toho získá předplatitel i přístup do online videotéky společnosti SPI International. Filmbox Live je tedy zjednodušeně řečeno kombinací streamování filmových stanic a neomezeného přístupu k archivu, ze kterého čerpají i kanály Filmbox.

Kromě Filmbox Live nabídne Topfun prý až 40 programů různých žánrů

Filmboxy ale nejsou pochopitelně jediné stanice, které budou prostřednictvím Topfun Live Pay TV dostupné. K dispozici budou také například programy CS Mini, CS Film, Film Europe, Fashion TV a na své si přijde i nejmenší divák díky Duck TV. Ta je určena pro děti již od třech měsíců věku. V současné době je ale nabídka programů poměrně malá. Postupně by se mohla zvýšit až k číslu čtyřicet. Má jít přitom o všechny možné žánry včetně dokumentů a erotiky. Chceme, aby měl divák pocit, že si sedá ke kabelové televizi a nabídka stanic byla opravdu široká, přiblížil plány obchodní ředitel Topfun Media Radek Přikryl. Přestože díky tomuto způsobu šíření signálu vzniká jakýsi virtuální operátor, pokud byste si pořídili jen několik stanic, může se vám tento streaming pěkně prodražit. Jednotlivé stanice sice budou nabízeny za lidový poplatek maximálně několika desítek korun, nicméně když byste si tímto způsobem objednali například pět stanic, služba by se stala značně nevýhodnou. Za částku 150 korun už je dnes možné pořídit například nižší nabídku kabelové televize, případně některý balíček na satelitu.

Filmbox Live - box

Topfun nechce být operátorem. S těmito společnostmi chce spolupracovat

Radek Přikryl DigiZone.cz řekl, že Topfun není rozhodně v pozici operátora, ačkoliv by to tak mohlo vypadat. Jsme v podstatě provozovatelem platformy. Jednotlivým programerům dáváme možnost k nám jejich obsah nasadit. Rozdíl je v tom, že cenovou politiku nestanovujeme my, ale programer. Chápu, že zákazník se může dostat do pozice, kdy si pořídí pět programů a zjistí, že je to dražší, než kdyby si pořídil například kabelovou televizi, konstatoval Přikryl. Kvůli tomu nejde o prioritní zaměření Topfunu. Služba Live Pay TV má být pouze jakýmsi doplňkem. Jednáme s operátory, kteří poskytují placenou televizi, aby mohli v rámci svých služeb nabízet i videopůjčovnu a produkty Topfun, řekl obchodní ředitel společnosti. Topfun Media tedy bude mít v podstatě opačný zájem. Půjde jí hlavně o to, aby její produkt streamingu a video on demand služeb byl dostupný u jednotlivých firem nabízejících kabelovou a IPTV televizi, případně i na satelitu.

BRAND24

Topfun Live Pay TV - logo

Filmy neomezeně za 189 korun měsíčně, stejně jako na Voyu

Pokud si zákazník nechce filmy kupovat jednotlivě, může využít balíčku Topfun Nonstop. Cena je možná překvapivě úplně stejná jako za měsíční předplatné nováckého serveru Voyo.cz, tedy 189 korun měsíčně, nabídka se ale přece jen liší. Zatímco u Voya získá předplatitel za tuto částku kompletní přístup k videoarchivu Novy a všem filmům, které online společnost CET 21 nabízí, u Topfunu jde o přístup ke stovkám filmů z produkce studií Hollywood Classic Entertainment, SPI International, Ateliéry Bonton Zlín a některé další. Tato částka vyšla z průzkumu, jak to funguje v zahraničí a zároveň také toho, kolik jsou lidé ochotni utratit za filmovou zábavu, aniž by se nějak dlouho přemýšlelo. Nechtěli jsme jít „baťovskou“ cenou 199 korun, ale řekli jsme si, pojďme na 189 korun, uvedl pro DigiZone.cz obchodní ředitel společnosti Topfun Media Radek Přikryl. Inspiraci v oblasti cenové politiky serverem Voyo.cz nevyloučil. Řekli jsme si, pojďme stejnou cenou za stejnou službu. Na druhou stranu se domnívám, že nabídneme více obsahu, takže by to pro diváky mohlo být atraktivnější, dodal Přikryl.

Novinky Topfunu podpoří vlastní televizní kanál na Astře

Zajímavou novinkou a rozšířením aktivit Topfun Media bude vlastní televizní kanál Topfun TV. Ten bude dostupný bezplatně, tedy bez kódování, na satelitní pozici 23,5 stupně východně, tedy přesně tam, kde své programy šíří operátoři CS Link, Skylink a T-Mobile televize. Stanice bude pochopitelně sloužit jako komunikační prostředek se zákazníky videopůjčovny Topfun, ale nejen s nimi. Přesto, že stanice zatím není v tuto chvíli divákům dostupná, do budoucna si jí lze představit jako nabídkovou, tedy tak, že bude poskytovat například upoutávky na filmové tituly, které si bude možné zakoupit. Pro diváky chystá různé bonusy v podobě různých mini dokumentů, které bylo možné najít například na Blu-ray discích a podobně. Zájemci o tuto stanici ale určitě nemohou očekávat moderované vstupy. V programových nabídkách nás napadá v tuto chvíli velké množství věcí. Chtěli bychom spustit soutěž, kterou bychom „pobláznili“ Českou i Slovenskou republiku. Možností je více, řekl DigiZone.cz na závěr obchodní ředitel Topfun Media Radek Přikryl. Technické parametry stanice v tuto chvíli zatím nejsou známy, na satelitu Astra se však objeví pravděpodobně po velkém přelaďování, které proběhne na konci ledna.

Topfun Media – novinky roku 2012

Láká vás portfolio nových služeb Topfun Media?

  • Ano, streamování placených kanálů mě zaujalo
    27 %
  • Ano, balíček za 189 Kč vypadá zajímavě
    4 %
  • Jsem zvědavý na jejich promo kanál
    6 %
  • Jsem zvědavý na vše
    15 %
  • Neláká mě nic
    47 %

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).