Hlavní navigace

Vláda přeložila diginovelu na 11. července

18. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 6. 2007

Návrh novely zákona, kterým se mění zákon o elektronických komunikací a další zákony související s digitalizací, dnes vládou neprojde. Tzv. diginovela byla na dnešním programu jednání vlády jako bod 2, který si sem ministři přeložili z 30. května. Projednávání zákona se ale odložilo i dnes, a to na 11. července, jak serveru DigiZone.cz sdělila vládní mluvčí Jana Bartošová. Tentokrát je na vině ministr kultury Václav Jehlička (KDU-ČSL), který ve čtvrtek 14. června stáhnul digitální novelu z jednání Legislativní rady vlády, ačkoli tady byla doporučená ke schválení.

Mezi tím se pod tlakem lobbyistů, napojených především na televizi Nova , stává z účinné novely s několika silovými principy „návrh bez gulí“, který, co se digitalizace týče, nic neřeší a pouze konzervuje status quo, plně vyhovyjící současným komerčním hráčům na televizním trhu.

ebf - partner 1

Jana Bartošová bohužel nedokázala nic říct k chystané nebo již uskutečněné schůzce premiéra Mirka Topolánka (ODS) s předsedou představenstva CME Michaelem Garinem, tedy společnosti, která nejsledovanější českou televizi vlastní.

Čtěte také: Kdy bude schůzka Garin – Topolánek? Máme dopis šéfa CME premiérovi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).