Hlavní navigace

Vodafone si stěžuje na CETIN u antimonopolního úřadu. Kvůli xDSL

17. 2. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

CETIN Autor: CETIN
Operátor odeslal antimonopolnímu Úřadu podnět k prošetření možného zneužívání dominantního postavení na trhu pevného vysokorychlostního internetu.

Zásadní pilíř PPF v tuzemském telekomunikačním byznysu – CETIN, má podle Vodafonu novou velkoobchodní nabídkou porušovat principy hospodářské soutěže a jako dominantní hráč diskriminovat alternativní operátory na trhu. 

Firma pod vedením Petra Slováčka totiž podle tiskové zprávy Vodafonu zvýšila cenu za zřízení jedné přípojky xDSL z jedné koruny na 1258 korun a zdražila i některé další služby. 

„Vodafone o nových podmínkách se společností CETIN aktivně jednal a stále jedná. Obrátili jsme se také na Český telekomunikační úřad, který má za úkol podporovat rozvoj hospodářské soutěže v telekomunikacích“ tvrdí šéf firmy Balesh Sharma s tím, že by byl rád, kdyby se na infrastrukturní firmu oddělenou od O2 podívalo i ČTÚ. 

MMF24

CETIN zatím situaci studuje. „Přistupujeme ke všem svým zákazníkům rovným a férovým způsobem, o čemž mimo jiné svědčí i fakt, že mezi našimi obchodními partnery přibývají další operátoři. Protože mezi společností CETIN a Vodafone aktuálně probíhají obchodní jednání, která nejsou ukončena, považujeme stížnost za nepřípustný nátlak. Bohužel, vyvolávání obchodních sporů a stížností na nejrůznější strany se zdají být v poslední době pilířem obchodní strategie Vodafonu,“ shrnuje situaci mluvčí firmy Tereza Gáliková

Vodafone už vede boj proti sdílení sítí mezi O2 a T-Mobilem. Ten se přesunul od tuzemských institucí až do Bruselu k Evropské komisi

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).