Hlavní navigace

Východočeský vysílač Černá hora čeká v noci výluka televizního signálu

26. 8. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televizní vysílání z Černé hory se odmlčí úderem půlnoci a rozhlasových okruhů se tentokrát týkat nebude. Vysílač obnoví plný provoz nejpozději v šest hodin ráno.

Výpadek televizního signálu zaznamenají v noci z dneška na zítřek diváci na východě Čech, kteří přijímají celoplošné televizní multiplexy z krkonošského vysílače Černá hora. České Radiokomunikace naplánovaly jeho výluku kvůli pravidelné údržbě techniky. Úderem půlnoci se proto z Černé hory odmlčí veřejnoprávní multiplex 1 s programy České televize na kanálu 40, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a Barrandov na kanálu 38 a multiplex 3 s ČT art, Primou love, Primou Zoom, Óčkem, Óčkem Gold, Šlágr TV, Active TV a V1 na kanálu 60.

UX DAy - tip 2

ČTĚTE TAKÉ: Trutnovská TV Drak začala testovat v DVB-T, ostré vysílání spustí v září

U všednodenní výluky bývá obvyklé, že se k ní v devět hodin přidává i rozhlasové vysílání, tentokrát se ale o něj majitelé rozhlasových přijímačů bát nemusí. Z Černé hory proto bude možné i nadále naladit Český rozhlas Radiožurnál na frekvenci 88,5 MHz, Český rozhlas Vltava na frekvenci 101,9 MHz, Český rozhlas Hradec Králové na frekvenci 90,5 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 92,1 MHz, Frekvenci 1 na frekvenci 98,4 MHz a Rádio Černá hora na frekvenci 105,3 MHz. Televizní vysílání z Černé hory by mělo být obnoveno do šesté hodiny ranní.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).