Hlavní navigace

Vysílače Kłodzko a Katowice navýšily výrazně výkon. Zachytitelné jsou i v Česku

4. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zlepšení signálu by měli diváci pozorovat především ve východních Čechách a také v Moravsko-slezském kraji. V multiplexech jsou šířeny jak veřejnoprávní tak i komerční kanály.

V uplynulých dnech došlo k významné změně na dvou polských vysílačích, které jsou bez problémů zachytitelné i na omezeném území České republiky. Jedná se konkrétné o lokality Kłodzko – Czarna Góra a Katowice/Kosztowy. Z Kłodzka byl zvýšen výkon obou multiplexů z 20 kW na současných 50 kW. Nepatrné zvýšení přijímané úrovně tu je znát. Spíše se mi zdá, že se poněkud „umoudřila“ obálka (vzezření sítě na profesionálním měřáku, pozn. red.), potvrdil v diskusi čtenář Aleš Pipek.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Hybridní vysílání HbbTV lze přijímat z Polska pozemně už i na kanálu TVP Info

Multiplex 1 je šířen z Kłodzka na kanálu 55, síť 2 pak na kanálu 58. V prvním multiplexu se jedná konkrétně o programy TVP 1 HD, TVP 2, TVP Info, TTV, ATM Rozrywka, Eska TV a Polo TV, ve druhém pak o Polsat, TVN, TV 4 – Czwórka, TV Puls, TVN7, Polsat Sport News, TV 6 a TV Puls 2. Polepšit by si měli zejména diváci na Královéhradecku a Pardubicku. Signál z vysílače Katowice pak je zachytitelný mimo jiné na Ostravsku. Na kanálu 55 došlo k navýšení výkonu z 25 na 100 kW.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).