Hlavní navigace

Vysílací radu doplní buď Jan Mrzena, nebo Milan Bouška

29. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Třináctého člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání by měli poslanci zvolit v druhém únorovém týdnu. Rozhodovat se bude mezi Janem Mrzenou za lidovce a Milanem Bouškou, kterého nominovala ODS.

Kromě Mrzeny a Boušky se o místo v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání ucházel také dlouholetý zaměstnanec Českého rozhlasu Miroslav Konvalina (mimo jiné vedl Radiožurnál nebo působil jako zpravodaj ve Spojených státech), jehož kandidaturu navrhlo vládní ANO. Sociální demokraté nominovali někdejšího programového ředitele TV Prima Miloše Zahradníka.

PSALI JSME: Krejčí je opět předsedou RRTV, místopředsedy Bezouška, Jehlička a Mencl

Do druhého kola volby nakonec postoupil kandidát KDU-ČSL Jan Mrzena, který působil mimo jiné jako předseda Rady České televize, a Milan Bouška, který v RRTV zasedal do loňského května a zastával pozici jejího místopředsedy. Boušku nominovala ODS spolu s Úsvitem. Ze 141 přítomných hlasovalo pro Mrzenu celkem 45 poslanců, Boušku volilo 35 zastupitelů, Zahradník obdržel třicet hlasů a Konvalina deset. Konečné rozhodnutí by mělo padnout do čtrnácti dnů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).