Hlavní navigace

Warner Bros. v e-shopu nabízí staré filmy i ke stažení

24. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Filmové studio Warner Bros. se rozhodlo „zalovit“ ve svém archivu a nabídnout americkým divákům za poplatek filmy z minulého století prostřednictvím Internetu. V řadě případů nebyl snadný legální způsob, jak by se fandové starých filmů k nyní nabízeným titulům mohli dostat. Dost možná i ve světle ekonomické recese, která se projevuje i ve škrtech plánovaných filmů, nyní studio Warner Bros. na stránkách svého oficiálního e-shopu otevřelo sekci s filmy z dvacátých až osmdesátých let minulého…

Filmové studio Warner Bros. se rozhodlo „zalovit“ ve svém archivu a nabídnout americkým divákům za poplatek filmy z minulého století prostřednictvím Internetu. V řadě případů nebyl snadný legální způsob, jak by se fandové starých filmů k nyní nabízeným titulům mohli dostat. Dost možná i ve světle ekonomické recese, která se projevuje i ve škrtech plánovaných filmů, nyní studio Warner Bros. na stránkách svého oficiálního e-shopu otevřelo sekci s filmy z dvacátých až osmdesátých let minulého století.

V nabídce je přes 150 filmů a každý měsíc by mělo přibývat dvacet dalších. Uživatelé si v hlasování budou moci vybírat filmy, které chtějí v archivu nalézt. U každého filmu je krátká ukázka pro ověření obrazové kvality filmu. Některé tituly si američtí zákazníci mohou objednat na DVD za 19,95 dolaru, u jiných je možnost stažení z Internetu za 14,95 dolaru. Film lze ovšem kvůli DRM pak přehrávat jen pod Windows XP nebo Windows Vista. (Ars Technica)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).