Hlavní navigace

Wikipedia prodělala redesign, doplněny byly nové funkce

17. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Testy a vývoj nové podoby Wikipedie jsou u konce. Nové uživatelské rozhraní této otevřené internetové encyklopedie je již nasazeno na verzi v anglickém jazyce a v dohledné době se mají připojit další jazykové mutace včetně té české. Wikipedia tak dostává modernější grafický kabátek a připraveny jsou i další novinky. Lepší navigace po stránkách Wikipedie by nyní mělo být dosaženo přeorganizovaným levým sloupcem, z nějž se přesunulo vyhledávací pole do pravého horního roku stránek na Wikipedii.…

Testy a vývoj nové podoby Wikipedie jsou u konce. Nové uživatelské rozhraní této otevřené internetové encyklopedie je již nasazeno na verzi v anglickém jazyce a v dohledné době se mají připojit další jazykové mutace včetně té české. Wikipedia tak dostává modernější grafický kabátek a připraveny jsou i další novinky. Lepší navigace po stránkách Wikipedie by nyní mělo být dosaženo přeorganizovaným levým sloupcem, z nějž se přesunulo vyhledávací pole do pravého horního roku stránek na Wikipedii. Zde je poměrně často situováno i na dalších webech, takže by jej uživatelé nyní měli najít mnohem intuitivněji.

U vyhledávacího pole je k dispozici vylepšené našeptávání resp. automatické navrhování předmětu hledání. Přátelštější by nyní Wikipedia měla být k autorům, kteří chtějí doplnit existující články nebo napsat nové. Reorganizací prošla nástrojová lišta textového editoru, takže formátování textu je nyní o něco jednodušší. Novinkou je pomocník s vkládáním odkazů a nástroj pro jednoduché generování tabulek. (Wikipedia)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).