Hlavní navigace

Windows 7: šest edic a upgrade i z Windows XP

4. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft oficiálně potvrdil, že možnost upgradu na Windows 7 bude existovat i pro uživatele Windows XP. Je to logický krok, když si vezmeme, jak jsou dnes Windows XP stále rozšířená ve firemním sektoru i mezi domácími uživateli. Z technických důvodů bude sice třeba čistá instalace systému, ale uživatelé Windows XP dostanou Windows 7 v rámci upgradu licence levněji. Microsoft si od toho pravděpodobně slibuje, že k Windows 7 lépe přiláká uživatele, kteří zatím setrvávají u Windows XP a…

Microsoft oficiálně potvrdil, že možnost upgradu na Windows 7 bude existovat i pro uživatele Windows XP. Je to logický krok, když si vezmeme, jak jsou dnes Windows XP stále rozšířená ve firemním sektoru i mezi domácími uživateli. Z technických důvodů bude sice třeba čistá instalace systému, ale uživatelé Windows XP dostanou Windows 7 v rámci upgradu licence levněji. Microsoft si od toho pravděpodobně slibuje, že k Windows 7 lépe přiláká uživatele, kteří zatím setrvávají u Windows XP a nejnovější Windows Vista ignorují. (ComputerWorld­.com)

Zároveň se objevily informace o množství edic Windows 7. Bude jich celkem šest, takže se Microsoft navzdory kritice nevrátí k menšímu a přehlednějšímu počtu edic. Jednotlivé verze Windows 7 budou koncepčně zhruba stejné jako u Windows Vista. Objeví se tedy edice Starter (jen pro rozvojové trhy), levnější Home Basic, dražší Home Premium, Professional pro firmy (nahradí Business), Ultimate pro nejnáročnější koncové uživatele a Enterprise např. pro velké korporace. Pak samozřejmě budou k dispozici 32bitové a 64bitové verze. Pro EU zřejmě opět bude muset vyjít edice bez Windows Media Playeru, přestože u Windows XP a Windows Vista se jejich prodejnost velmi blížila nule. (Yahoo News)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).