Hlavní navigace

Windows Live Essentials 2011: Facebook Chat nebo expanze Ribbonu

11. 5. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft provádí rozsáhlejší aktualizace svých služeb a programů z rodiny Windows Live v takzvaných vlnách. Nyní se pracuje na čtvrté vlně, která přinese i aktualizovanou verzi balíčku Windows Live Essentials. Ten obsahuje různé programy pro práci s Internetem. Nová verze by se měla podle neoficiálních informací objevit pod názvem Windows Live Essentials 2011 s tím, že první veřejná betaverze bude k dispozic příští měsíc. Finální verze má také vyjít ještě letos. Obsahovat určitě bude nový…

Microsoft provádí rozsáhlejší aktualizace svých služeb a programů z rodiny Windows Live v takzvaných vlnách. Nyní se pracuje na čtvrté vlně, která přinese i aktualizovanou verzi balíčku Windows Live Essentials. Ten obsahuje různé programy pro práci s Internetem. Nová verze by se měla podle neoficiálních informací objevit pod názvem Windows Live Essentials 2011 s tím, že první veřejná betaverze bude k dispozic příští měsíc. Finální verze má také vyjít ještě letos. Obsahovat určitě bude nový Windows Live Messenger, který nedávno představil přímo Steve Ballmer.

Windows Live Messenger ze čtvrté vlny nabídne podporu pro Facebook Chat (jako ICQ 7.1) a umožní realizovat videohovory s obrazem v HD kvalitě. Přibude i podpora konverzací v panelech. Další novinkou má být nasazení rozhraní Ribbon a podpora pro geotagging v programu Windows Live Photo Gallery, což je zatím méně nápadná konkurence Microsoftu pro program Picasa od Googlu. Rozhraní Ribbon, které se poprvé objevilo v Office 2007, z aktuální verze balíčku Windows Live Essentials využívá program Windows Live Movie Maker a ve čtvrté vlně se k němu má přidat ještě Windows Live Writer pro bloggery. (Neowin.net)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).