Hlavní navigace

WorldWide Telescop nyní jako součást Bing Maps

22. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Microsoft se se svým vyhledávače Bing snaží dohnat náskok konkurenční společnosti Google. To je všeobecně známý fakt. Kromě samotného fulltextového vyhledávání chce být Microsoft vážnější konkurencí pro Google i v oblasti internetových map. Proti Google Maps tak postavil svou službu Bing Maps, do níž nedávno doplnil prohlížení noční oblohy. Konkrétně došlo na zúročení projektu WorldWide Telescope, který byl poprvé představen jako experiment před necelými dvěma roky v podobě samostatné aplikace.…

Microsoft se se svým vyhledávače Bing snaží dohnat náskok konkurenční společnosti Google. To je všeobecně známý fakt. Kromě samotného fulltextového vyhledávání chce být Microsoft vážnější konkurencí pro Google i v oblasti internetových map. Proti Google Maps tak postavil svou službu Bing Maps, do níž nedávno doplnil prohlížení noční oblohy. Konkrétně došlo na zúročení projektu WorldWide Telescope, který byl poprvé představen jako experiment před necelými dvěma roky v podobě samostatné aplikace. Nyní se uživatelé mohou do vesmíru dívat přímo na Bing Maps z webového prohlížeče. Využit je dle očekávání Silverlight.

Microsoft totiž na Silverlight v případě Bing Maps vsadil již při představení betaverze svých nových internetových map na sklonku minulého roku. Tehdy se pochlubil s funkcí Streetside, což je odpověď na populární a hojně zmedializovanou funkci Street View u konkurenčních Google Maps. Díky technologii Silverlight bylo také vylepšeno zobrazení map v režimu Bird’s Eye a došlo i na doplnění podpory pro Photosynth. Mezi novinky zařadil Microsoft také otáčení mapy, přechod mezi různými úrovněmi zobrazení (sousedství, město, region, stát, svět) a zjednodušil hledání cesty z bodu A do bodu B. (Bing Maps Blog)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).