Hlavní navigace

Yahoo opět na nákupech, pod svá křídla získalo Xobni a Qwiki

4. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Za Qwiki, aplikaci pro vytváření videa, zaplatilo okolo 50 milionů dolarů. Až 40 milionů dolarů vynaložilo na akvizici Xobni, který propojuje informace ze sociálních sítí s kontakty v emailu.

Společnost Yahoo si tento týden připsala dvě akvizice. První od získání (mikro)blogovací síť Tumblr, kterou Yahoo koupilo v květnu. Hodnota transakce podle informací z několika na sobě nezávislých zdrojů dosáhla 1,1 miliardy dolarů. Tentokrát americká firma obohatila své portfolio podstatně levněji.

Za částku pohybující se okolo 50 milionů dolarů nejdříve počátkem týdne odkoupila projekt Qwiki. Ten uživatelům iPhonů nabízí aplikaci, která je schopna přímo v mobilu kombinovat fotografie, zvuky, videa a vytvářet z nich videa nová. Aplikace umí pracovat i se soubory, které jsou v telefonu uloženy.

Včera Yahoo oznámilo také akvizici projektu Xobni. Podle neověřených informací na tuto akvizici vynaložila firma 30 až 40 milionů dolarů. Xobni byl založen v roce 2006 v podnikatelském inkubátoru Y Combinator v kalifornském San Franciscu. Jedná se o plugin, který umožňuje propojit v Outlooku informace ze sociálních sítí s kontakty v e-mailu, e-maily analyzovat a zobrazovat v různém kontextu.

Zástupci Xobni oznámili, že firma bude poskytovat zákazníkům své služby minimálně do července 2014. Dá se však předpokládat, že dříve nebo později bude Xobni integrován do Yahoo e-mailu. Nasvědčuje tomu i skutečnost, že firma přestala nabízet placené verze produktu a těm, kteří si nějakou službu předplatili, slíbila vrátit peníze.

BRAND24

Tým, který stojí za Xobni, se už přestěhoval ze San Francisca do kanceláří ústředí Yahoo v kalifornském Sunnyvale. Stejně tak zaměstnanci Qwiki již pracují z kanceláří Yahoo v New Yorku.

Zdroj: The Next Web

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).