Hlavní navigace

Z Mozilla Add-ons mohla uniknout data uživatelů

30. 12. 2010
Doba čtení: do minuty

Sdílet

Z Mozilla Add-ons bylo možné získat data z 44 000 uživatelských účtů. Na problém se přišlo v rámci programu na hlášení bezpečnostních chyb, který se týká i webových projektů provozovaných Mozillou. Mozilla Add-ons je portál poskytující rozšíření a další doplňky zejm. pro webový prohlížeč Mozilla Firefox a Mozilla Thunderbird.

Mozilla Add-ons bylo možné získat data z 44 000 uživa­telských účtů. Na problém se přišlo v rámci programu na hlášení bezpečnostních chyb, který se týká i webových projektů provozovaných Mozillou. Mozilla Add-ons je portál poskytující rozšíření a další doplňky zejm. pro webový prohlížeč Mozilla Firefox a Mozilla Thunderbird.

Přestože se nezdá, že by databázi někdo zcizil, došlo z preventivních důvodů k zablokování neaktivních účtů a uživatelé dotčených účtů byli informování e-mailem, aby si nastavili nové heslo. Uživatelů, kteří pracovali se svým účtem po 9. srpnu 2009, se tento problém netýká, vysvětluje Pavel Cvrček z Mozilla.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).