Hlavní navigace

Z1 přestala prodávat své zpravodajství jiným televizím

18. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
18. 8. 2009

Zpravodajská televize Z1, která patří finanční skupině J&T, přestala obchodovat s jinými televizemi, kterým dodávala zpravodajské příspěvky. Obchodní dohodu o dodávce obrazových materiálů jí na konci června vypověděla TV Barrandov, a televize ukončila spolupráci i s česko-vietnamskou Ethnic TV, které rovněž dodávala zpravodajské materiály. Informuje o tom deník E15.

DALŠÍ INFORMACE: Z1 výrazně omezí zpravodajské bloky, přes víkend nebude vysílat živě

Mám vlastních starostí dost, nyní nejsem v situaci, že bych dalším televizím nabízel naše zpravodajství nebo publicistiku, uvedl ředitel Z1 Zdeněk Šámal. Podle něj se nerýsuje ani spolupráce s televizní stanicí Prima, která chce rovněž výrazně šetřit ve zpravodajství a vzájemná synergie by tak byla logickým vyústěním. Něco se dohadovalo, když tu byl bývalý šéf zpravodajství Hanuš Hanslík. Mě ale nikdo z Primy neoslovil a ani o tom neuvažujeme, nepřipravujeme se na to, dodal Šámal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).