Hlavní navigace

Zakladatel Galaxie a TV3 Martin Kindernay vede program Východočeské televize

1. 6. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nová regionální televize zahájí vysílání 9. září v multiplexu 3 z Krásného, Černé hory a Ještědu. Chce dosáhnout dvou až tříprocentního podílu na trhu.

Další průkopník televizního vysílání v Česku, zakladatel královéhradecké televize Galaxie Martin Kindernay, se vrací do oboru. Stal se programovým ředitelem nové regionální Východočeské televize, která zahájí vysílání 9. září v multiplexu 3 z vysílačů Trutnov – Černá hora, Pardubice – Krásné a Liberec – Ještěd. Název stanice však zatím není definitivní, v chystané kampani by ho měli navrhnout sami diváci.

K TÉMATU: Další program do multiplexu 3? Východočeská televize

Nový televizní program nabídne kromě regionálního zpravodajství a publicistiky také dokumenty od britské veřejnoprávní televize BBC, hudební klipy a profily známých osobností. Jeho provozovatelé plánují, že do jednoho roku od zahájení vysílání dosáhnou dvou až tříprocentního podílu na sledovanosti. Ve stejné době by měla být televize finančně soběstačná. Plánuje nabídnout firmám z východních Čech reklamní časy za ceny, které pro ně budou přijatelné a výrazně nižší než na celoplošných televizích.

ČTĚTE TAKÉ: Nová Východočeská televize přebírá studio i zaměstnance RTA Východní Čechy

Východočeská televize bude mít i svoji hlavní zpravodajskou relaci, kterou nasadí denně od 19 hodin, přímo proti Událostem České televize a Zprávám FTV Prima. Vysílat bude z prostor bývalého studia RTA Východní Čechy na královéhradeckém letišti Věkoše, kde Martin Kindernay svého času provozoval televizi Galaxie a sportovní kanál Galaxie sport, a také královéhradeckou redakci metropolitní televize TV3, která navázala na televizi Galaxie. Stejné prostory donedávna využíval i motoristický kanál Sport 5.

BRAND24

NAPSALI JSME: Východočeská televize má licenci DVB-T pro Královéhradecký a Pardubický kraj

Stanice převezme i bývalé zaměstnance a spolupracovníky RTA Východní Čechy. Celkem zaměstná 15 lidí, které doplní regionálními štáby působícími při radnicích měst ve východočeském regionu. Licenci Východočeské televize vlastní společnost Bydžov, kterou napůl vlastní Libor Tobišek z Kobylice a Anna Švecová z Chlumce nad Cidlinou. Programový ředitel stanice Martin Kindernay je bratrem ředitele kabelové a satelitní Novy Sport Marka Kindernaye.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).