Hlavní navigace

Zásilkovna pokračuje dál na jihovýchod. Chystá se na Rumunsko

23. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dvacet milionů potenciálních zákazníků v Rumunsku je pro Zásilkovnu lákavých i přesto, že jde o rozvojový trh.

Sousední země už má Zásilkovna obsazené a dobrodružnější expanzi chystá spíš směrem na východ než na západ. První části rumunské sítě se otevřou ale nejdříve na podzim. 

„Rumunsko je velký a zajímavý trh, který se rychle vyvíjí. E-commerce zde ale zdaleka není tak rozvinutá jako v dalších zemích, kde Zásilkovna působí,“ říká zakladatelka služby Simona Kijonková s tím, že nový trh má samozřejmě klady i zápory. 

„Na rozdíl od Polska nebo Německa tu nebude taková konkurence, ale na druhou stranu rumunský zákazník ale zatím nezná systém výdejních míst, ke kterému tak může pociťovat určitou nedůvěru,“ dodává. 

BRAND24

Rumunsko vyšlo Zásilkovně z letošní analýzy jako jedna z nejzajímavějších destinací pro jejich klienty. Obrat rozjíždějící se rumunské e-commerce scény se loni pohyboval kolem 1,1 miliardy eur, ale ve dvacetimilionové zemi je velký prostor pro růst. Naděje na rychlý nástup dodávají zkušenosti z Maďarska. To totiž po čtvrt roce fungování tvoří už 12 % zahraniční logistiky. 

Zásilkovně posiluje i konkurence. Uloženka.cz totiž získala partnera v podobě investiční skupiny Rockaway, která jim má pomoci s expanzí na nové trhy. Už příští rok by se tak Uloženka chtěla rozšířit do zahraničí a přijít s novou  nabídkou. Šéf firmy Petr Lundák slibuje finanční i listovní služby. V horizontu dalších dvou let by svou firmu rád viděl uhnízděnou i v okolních zemích, převážně tedy na východ. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).