Hlavní navigace

Zlaté stránky.cz také jako aplikace pro iPhone

5. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Mediatel představil volně dostupnou aplikaci pro iPhone, která uživatelům komunikátoru od společnosti Apple má usnadnit mobilní přístup ke katalogu Zlaté stránky.cz, jenž byl koncem srpna spuštěn v nové verzi. Díky zmíněné aplikaci mohou uživatelé vyhledávat kontakty i v závislosti na své aktuální poloze. Aplikace totiž spolupracuje s navigací v mobilu. Zároveň umožňuje rychlé zavolání nalezenému kontaktu, jeho uložení do adresáře nebo třeba přeposlání e-mailem. Perličkou je ovládání aplikace…

Mediatel představil volně dostupnou aplikaci pro iPhone, která uživatelům komunikátoru od společnosti Apple má usnadnit mobilní přístup ke katalogu Zlaté stránky.cz, jenž byl koncem srpna spuštěn v nové verzi. Díky zmíněné aplikaci mohou uživatelé vyhledávat kontakty i v závislosti na své aktuální poloze. Aplikace totiž spolupracuje s navigací v mobilu. Zároveň umožňuje rychlé zavolání nalezenému kontaktu, jeho uložení do adresáře nebo třeba přeposlání e-mailem. Perličkou je ovládání aplikace pohyby telefonu: pokud se například telefonem zatřese, výsledky hledání se rozšíří, pokud se telefon otočí horizontálně, kontakty se zobrazí na mapě.

Aplikace pro iPhone navazuje na naši nově představenou online platformu Zlaté stránky.cz. Mobilní řešení považujeme za důležitý kanál pro služby katalogového vyhledávání a chceme se na ně zaměřit i v budoucnu. Našim cílem je nabídnout co největšímu počtu uživatelů dostupnost naší interaktivní databáze kontaktů kdykoliv a kdekoliv. Inzerentům zase vytěžit maximum z jejich současné investice, tvrdí Kimberli J. Lewis, generální ředitelka společnosti Mediatel pro Českou republiku a Slovensko. Mediatel v současnosti pracuje také na podobné aplikaci pro další mobilní platformy. Představit je ale hodlá až v příštím roce. (Tiskové zprávy)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).