Hlavní navigace

Změny u AXN Crime a AXN Scifi: v satelitní službě CS Link na nové pozici

12. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 4. 2011

Dnes došlo k určitým úpravám v distribuci programů AXN Crime a AXN Scifi na nových parametrech, tedy frekvenci 11914/H, v satelitní službě CS Link. Stanice už jsou vysílány ve správném obrazovém formátu 4:3. Doposud bylo nastavení špatně na širokoúhlé, což byl pozůstatek po původních nizozemských programech, a na moderních zobrazovačích se i po manuálním nastavení na formát 4:3 zobrazovaly programy špatně – s černými pruhy v horní a dolní části obrazovky.

BRAND24

K TÉMATU: Zákazníci CS Linku už si mohou naladit kanály AXN z nové frekvence

Program AXN označený příponou CS byl již od počátku se správným obrazovým formátem, avšak se špatnou jazykovou sadou v elektronickém programovém průvodci (EPG). Tato chyba už byla také opravena. EPG je tedy nyní vysíláno správně česky. Tato součást digitálního signálu už je také k dispozici nově i u programů označených jako AXN Crime CS a AXN SciFi CS, ovšem se špatnou jazykovou sadou, takže není správně zobrazována česká diakritika – háčky a čárky. Společnost Media Vision zatím o přesunu programů na novou frekvenci oficiálně nekomunikovala. Půjde o jednu z novinek, která v dohledné době na zákazníky čeká.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).