Hlavní navigace

Zpravodajská TA3 uvažuje o vysílání v HD rozlišení

20. 2. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
20. 2. 2012

Vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV) by do budoucna mohla nasadit slovenská zpravodajská televize TA3. Žádný plán ale v této oblasti neexistuje. Vše je pouze v rovině úvah. Serveru Živé.sk to řekl výkonný ředitel stanice Igor Čekirda. Jde o dlouhodobě složitější proces, který je závislý na technických podmínkách našich externích dodavatelů a agentur, uvedl pro Živé.sk Čekirda.

ČTĚTE TAKÉ: Slovenská zpravodajská TA3 má aplikaci pro iPhone, včetně živého streamu

Část řetězce je uzpůsobena na vysílání v HD. V případě, že se televize TA3 rozhodne vysílat plně v HD, bude zapotřebí další investice, které souvisejí s plným uzpůsobením řetězce na toto vysílání, konstatoval výkonný ředitel kanálu TA3. Pokud by ale k HD vysílání tato zpravodajská televize skutečně přistoupila, šlo by v regionu střední, nikoliv západní Evropy o unikát. Signál takto nenabízí žádná informační televize u nás, v Maďarsku, a dokonce ani v HD oblasti velice pokročilém Polsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).