Hlavní navigace

V galerii šmejdů

5. 6. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Navštěvujete každodenně všechny IT servery proto, abyste se dozvěděli o těch nejnovějších a nejnablýskanějších produktech? Kašlete na to! Nejhorší šunky jsou mnohem zajímavější! A je jich dost. A tak můžete na mnoha místech hlasovat o těch nejhorších produktech daného oboru...
Vojtěch Bednář

Ilustrace: Nenad Vitas

Když server Technet patřící pod iDnes někdy před Vánoci zveřejnil přehled nejhorších MP3 přehrávačů, setkalo se to se zuřivou diskuzí. Její účastníci někdy „přisolovali“ argumenty proti jednotlivým modelům, jiní – třeba já – v jejich prospěch (P.S.: Ty hrající brýle rozhodně nestojí 20.000 korun). V každém případě je ale autorovi třeba přiznat, že i když se s antiseznamem vánočních dárků inspiroval, bylo to mnohem lepší než laborování nad tím, který super skvělý výrobek pod křovím nesmí chybět.

Nápady jsou vzácné zboží, a proto proč jich nevyužít vícekrát! Časopis PC World nedávno publikoval seznam pětadvaceti nejhorších IT produktů všech dob. Na prvním místě se umístil nenáviděný software od AOL. Hned za ním jen o trochu méně proklínaný Real Player. Imitátor zvětšování paměti Softram se v našich končinách snad nikdy příliš nerozšířil, to ale rozhodně neplatí o celkově čtvrtých Windows Millenium (ME), zvaných také koza. Pokračovat dál by nemělo smysl, pokud chcete, přečtěte si celý přehled na webu časopisu.

Ovšem šunty v oblasti informační techniky jsou stále šunty příliš obecnými. Proto zavítejme do světa velkého inženýrství v podání serveru Wired Magazine. Mezi zajímavými neúspěchy je například superloď Vasa, která se potopila při první plavbě roku 1628, exploze obří cisterny se sirupem uprostřed Bostonu, porucha nepovedeného elektrického rozvodu pro 30 milionů domácností nebo kosmická stanice Skylab, která svou posádku spíše grilovala, než aby ji poskytla vesmírné přístřeší.

UX DAy - tip 2

Pokud jste se někdy pohybovali z místa A na místo B vozem značky Yugo, pak asi tušíte, že to není nic příjemného (sentiment do toho nepleťme). Vězte však, že bylo vyhlášeno zdaleka nejhorším vozem na světě. Bohužel v první desítce se ocitla také americká verze jinak skvělého Renaultu 5. Fňuk.

Podobných anket o nejhorší cokoliv se poslední dobou vyrojila spousta. Ještě by to možná chtělo anketu o nejhorší anketu o nejhorší produkt. V každém případě jsou ale zajímavé a příjemně odreagující. Proto berte tento krátký přehled jako uvolnění po volbách. Mimochodem, vybrali jste také nejhůře?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je sociolog, odborný publicista, poradce, a lektor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).