Hlavní navigace

Active TV už vysílá věšteckou Ezo TV, přenosy lze sledovat i ze satelitu

23. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTO Zatímco na satelitu má nekódovaný distribuční kanál pro Ezo TV rozlišení 704×576 obrazových bodů, v DVB-T je kvalita Active TV pouze 544×576 pixelů.

Přesto, že nová celoplošná stanice Active TV plánuje svůj ostrý start až na 1. června, už nyní se v jejím vysílání objevily první živě vysílané pořady. Jde konkrétně o věšteckou Ezo TV, která je pod kontrolou maďarské složky této stanice. Diváci se tak mohli už včera setkat s jednou ze známých tváří televizního věštění, „čarodějnicí“ Moraganou, která se v minulosti objevila například i na plnoformátové TV Barrandov. Přesto, že se jedná o novou stanici, objevilo se hned několik zájemců z Česka, kteří do studia Ezo TV zavolali.

Ukázka z vysílání nového kanálu Active TV
Autor: repro foto Active TV

Ukázka z vysílání nového kanálu Active TV

K TÉMATU: Active TV zahájila promo vysílání v multiplexu 3, ostrý start plánuje na 1. června

BRAND24

Zajímavostí je, že program televize je možné částečně sledovat také prostřednictvím satelitu. Ezo TV pro šíření televizního věštění používá pozici 36 stupňů východně, družice Eutelsat 36B. Jedná se o jednu ze tří programových pozic označených Telemedia. Obsah pro český trh se vysílal konkrétně na „stanici“ Telemedia 1. Jedná se o přenosové kanály, které jsou šířeny prostřednictvím multiplexu izraelské společnosti RRSat Global Communications Network. Zájemci tu mohou narazit například také na přenosy určené pro již citovanou TV Barrandov.

Parametry příjmu: Eutelsat 36B (36 stupňů východně), 11439/H, SR 8250, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).