Hlavní navigace

Aeromobil nebo Twitch. Pioneers mění Vídeň na hlavní město startupů

27. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Palác Hofburg bude už jako tradičně hostit víc než dva tisíce zástupců startupové generace. Letos by se měl ukázat i slovenský Aeromobil.

Socifi, Brand Embassy nebo třeba Liftago. Startupy, které si prošly zkušeností Pioneers Festivalu. „Byla to jedna z nejnáročnějších prezentací. Už jsem před tolika lidmi prezentoval, ale nikdy to nebylo tak, že by tolik lidí opravdu poslouchalo,“ tvrdí Ondřej Krátký z Liftaga. 

„Chceme ve Vídni pomoci zviditelnit tuzemské projekty a nápady a pomoci jim v získání kontaktů,“ tvrdí Petra Hubačová z TechSquare. Právě co-workingový prostor a Seznam.cz vypravují už druhým rokem do Vídně speciální autobus. Zajímavá akce to je totiž i pro skauty Seznamu, kteří teď hledají nové cesty, jak se startupy pracovat

KL24

V rámci konference probíhá i startupová soutěž, jejíhož vítěze čeká vstupenka do amerického Ycombinatoru. Zatímco loni se do finálové padesátky dostaly dvě tuzemské firmy, letos už je to z českých projektů jen Vivi se svým Project ID.  

Alespoň částečně tuzemské barvy hájí indický Observe Design, který má za sebou brněnský startupový program Starcube. Loni se jako nejúspěšnější téma ukázal hardware a podle letošního výběru to vypadá podobně. V rámci prezentací se má na festivalu představit ještě několik tuzemských firem zaměřených především na 3D a virtuální realitu.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).