Hlavní navigace

Alza.cz: V EU rosteme o sto procent za měsíc a očekáváme překročení miliardy

28. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tuzemská internetová jednička si chce svou pozici udržet i během letošního roku. Očekává přibližně čtvrtinový růst tržeb.

Obrat firmy, kterou, nejen na televizních obrazovkách, zastupuje zelený mimozemšťan, by měl letos překročit dvacet miliard korun. Loni přitom obrat Alzy stoupl o 24 procent na rekordních 17,3 miliard korun.

Dalšímu růstu má pomoci především rozšíření sortimentu – po drogerii se rozjíždí i sportovní zboží. Zároveň zavádí i možnost vyzvedávání zboží i v noci. Zatím jen v pražském showroomu v Holešovicích. 

Další peníze mají ale přinést i zákazníci z ciziny. „V EU rosteme v průměru o sto procent za měsíc a očekáváme, že brzy překročíme miliardovou hranici,“ tvrdí místopředseda představenstva obchodu Tomáš Havryluk v rozhovoru pro ČTK. Kromě Slovenska se firmě nejvíce daří ve Velké Británii, Německu, Francii a Španělsku.

V plánu jsou podle něj investice do dalších distribučních center, centra sdílených služeb, zákaznické podpory nebo rozvoje obsahu Alza Premium.

UX DAy - tip 2

Obchod se pustil i do souboje o to, jak se bude e-commerce scéna dál vyvíjet. Svou aktivitou Bezheureky.cz vyvolal vlnu emocí, která provázela schválení převzetí největšího tuzemského srovnávače finanční skupinou Rockaway

A je to právě Rockaway, respektive E-commerce holding, který může vedoucí pozici Alzy ohrozit. Antimonopolní úřad totiž ještě stále řeší nákup obchodu Mall.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).