Hlavní navigace

Anketa Czech Open Source 2010 zná své vítěze

8. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Byly vyhlášeny výsledky ankety Czech Open Source 2010, kterou opět pořádal náš sesterský server Root.cz. Absolutním vítězem ankety, jejímž cílem je popularizovat české open source a upozornit na zajímavé projekty, se stal program FreeRapid Downloader. Ten zabodoval u hlasování veřejnosti v softwarové kategorii. U poroty to v této kategorii vyhrál program Esmska k posílání krátkých textových zpráv přes internetové SMS brány. Mezi projekty veřejnost vynesla na první místo českou mutaci otevřené…

Byly vyhlášeny výsledky ankety Czech Open Source 2010, kterou opět pořádal náš sesterský server Root.cz. Absolutním vítězem ankety, jejímž cílem je popularizovat české open source a upozornit na zajímavé projekty, se stal program FreeRapid Downloader. Ten zabodoval u hlasování veřejnosti v softwarové kategorii. U poroty to v této kategorii vyhrál program Esmska k posílání krátkých textových zpráv přes internetové SMS brány. Mezi projekty veřejnost vynesla na první místo českou mutaci otevřené encyklopedie Wikipedia. Porota naopak vybrala na první místo stránky Ubuntu.cz.

Mezi firmami to u veřejnosti vyhrál portál Seznam.cz, u odborné poroty společnost Liberix. Z akcí se veřejnosti nejvíce líbil LinuxAlt, porotě pak InstallFest. Z českých blogů, které se věnují open source, u veřejnosti uspěl blog PHP triky, u poroty pak stránky Mozilla.cz. Osobností tuzemské open source scény je podle veřejnosti Tomáš Matějíček, autor distribuce Slax. Porota vybrala na první místo Ivana Bíbra, popularizátora distribuce Mandriva. Podrobnosti a bližší představení jednotlivých vítězů naleznete v článku Vítězem ankety je software FreeRapid Downloader na Root.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).