Hlavní navigace

Banka omylem poslala citlivá data, Google nechce říci komu

29. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Wyomingský peněžní ústav Rocky Mountain Bank se obrací na soud s na první pohled kuriózním případem. Chce získat kontakt na jednoho z uživatelů e-mailové služby od internetového kolosu Google. Ten mu je bez příkazu soudu odmítá předat. Jeden z pracovníků banky totiž fatálně selhal. Chtěl poslat e-mailem jisté dokumenty, ovšem omylem poslal i citlivé osobní údaje více než 1400 klientů. Aby toho nebylo málo, tak si ještě popletl e-mailovou adresu a banka teď neví, komu citlivá data přistála v e…

Wyomingský peněžní ústav Rocky Mountain Bank se obrací na soud s na první pohled kuriózním případem. Chce získat kontakt na jednoho z uživatelů e-mailové služby od internetového kolosu Google. Ten mu je bez příkazu soudu odmítá předat. Jeden z pracovníků banky totiž fatálně selhal. Chtěl poslat e-mailem jisté dokumenty, ovšem omylem poslal i citlivé osobní údaje více než 1400 klientů. Aby toho nebylo málo, tak si ještě popletl e-mailovou adresu a banka teď neví, komu citlivá data přistála v e-mailové schránce.

Rocky Mountain Bank má pouze její adresu, ovšem pokusy o kontakt skončily bez odezvy a tak chtěla banka zprostředkování kontaktu po Googlu coby poskytovali e-mailové schránky hostované v rámci služby Gmail. Google, který musí dlouhodobě čelit obavám o ochranu soukromí uživatelů i různým místy absurdním konspiračním teoriím, však odmítá spolupracovat bez posvěcení resp. nařízení soudu. (The Register)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).