Hlavní navigace

Blíží se ukončení vysílání UPC Direct na satelitech Astra?

25. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 10. 2010

UVNITŘ VIDEO Společnost UPC DTH, která je operátorem satelitní služby UPC Direct, přistoupila dnes k odpojení některých stanic maďarským zákazníkům. Na transpondéru (frekvenci) číslo 79 satelitu Astra 1M (pozice 19,2 stupně východně) došlo k znepřístupnění programů Duna TV, m2 a tamních verzí Sportu 1 a 2. Programy jsou na této frekvenci fyzicky dostupné, ale nejsou přístupné na zákaznických kartách.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Převod zákazníků UPC ze satelitu Astra na družici Thor skončil

Některé stanice, které vysílají na parametrech: 11992/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S/QPSK, kódování CryptoWorks a Nagravision 3, pak vysílají s velice špatnou obrazovou kvalitou (viz video). Konkrétně jde o česko-slovenské verze HBO, HBO 2, TV Deko a maďarskou mutaci Filmu+. Přechod tuzemských zákazníků na novou pozici 1 stupeň západně už oficiálně skončil. 1. října začala jeden z bývalých transpodérů UPC Direct využívat německá platforma Sky Deutschland. Čeští diváci už nemohou v tuto chvíli ze satelitu Astra sledovat žádnou z plnoformátových stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).