Hlavní navigace

Bonami mění šéfa. Šiška střídá Štrupla. Ten se bude víc věnovat Mitonu

27. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Václav Štrupl se stal loni šestým podílníkem v Mitonu. Letos chce posílit svou roli v dalších projektech investiční skupiny.

Rychlou kariéru má za sebou David Šiška. V Bonami vedl logistiku a zákaznický servis. Měl na starosti i expanze na Slovensko a do Polska. Teď střídá zakladatele Václava Štrupla v šéfovském křesle. Štrupl by se měl v Bonami podílet především na strategických rozhodnutích. 

„V rámci společností, ve kterých má Miton podíl, se už několikrát osvědčilo svěřit vedení lidem, kteří s firmou vyrostli. Skvělým příkladem je CEO Slevomatu Marie Chytilová. David byl díky svým zkušenostem a výsledkům logickou volbou,“ vysvětluje Štrupl.

Loni Bonami překonalo v tržbách hranici 260 milionů korun a zisk se pohyboval v řádu milionů korun. Letos se chtějí dostat na půl miliardy. Obchod letos čeká stěhování skladu a rozšíření záběru především v nábytku. 

„V plánu je i expanze pravděpodobně do Rumunska a vývoj mobilní aplikace,“ tvrdí nový šéf designového e-shopu Šiška.

KL24

S novým šéfem Bonami se mění i vlastnická struktura celého obchodu. Dosud byla firma rozdělena mezi Štrupla a Miton. Nově se ale teď Miton stane vlastníkem celého Bonami. 

„Bonami budu nadále spoluvlastnit díky svému partnerství. Tyto změny jsou přirozeným vyústěním mé nové role, ve které se mám vedle Bonami více věnovat dalším projektům Mitonu a hledání nových investičních příležitostí,“ vysvětluje Štrupl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).