Hlavní navigace

České zpravodajské televize se připravují na Baracka Obamu

2. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
2. 4. 2009

Nový americký prezident Barack Obama přicestoval do Evropy, a to je opět příležitost pro zpravodajské televize ČT 24 a Z1, jak ke svým obrazovkám přilákat televizní diváky. Čtyřdenní speciál Obama v Evropě odstartuje na prvním zmiňovaném programu ve čtvrtek a skončí v neděli. V sobotu a v neděli následuje druhá část speciálu – Obama v Praze. Všechny důležité události zachytí ČT 24 v přímém přenosu.

Ve čtvrtek 2. dubna zaostří ČT 24 hlavně na summit G20 v Londýně. Ve studiu se vystřídá řadu expertů, kteří budou analyzovat geopolitickou a ekonomickou situaci celé planety. V pátek se přesune pozornost na francouzsko-německou hranici, kde bude ve třech městech probíhat summit NATO. Ve stejný den také bude čtyřiadvacítka sledovat neformální setkání Rady ministrů pro ekonomické a finanční záležitosti ECOFIN v Praze.

WT100

Na sobotu a neděli připravuje ČT 24 další část speciálu – Obama v Praze – který bude v obou dnech moderovat Václav Moravec. Reportéři ČT budou na letišti, aby divákům zprostředkovali přílet amerického prezidenta. Air Force One by měl na letištní plochu dosednout zřejmě v sobotu v 16.30. V neděli 5. 4. zprostředkuje ČT divákům mj. setkání prezidentských párů na Pražském hradě a projev Baracka Obamy na Hradčanském náměstí. O práci novinářů na této události, budou informovat Média a svět mimořádně ve 23:30 hod.

Ve svém zpravodajství se bude návštěvě Baracka Obamy věnovat i komerční kanál Z1. Ten na tuto událost zaostřil již od včerejška, kdy se soustředil na pobyt prezidenta USA v Londýně a večerní program pak doplnilo speciální hodinové vydání pořadu Interview B.T. Moderátorka Barbora Tachecí se hostů – amerikanisty Miloše Caldy, politoložky Lenky Andrýskové a novináře Erika Besta zeptala mimo jiné na to, zda snaha prezidenta USA vyjednávat s Íránem je politikou nového tisíciletí nebo projevem nezkušenosti a zda amerického prezidenta zajímá, co na jeho adresu pronesl premiér Topolánek.

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).