Hlavní navigace

Český rozhlas rozšiřuje aktivity na Facebooku, nabízí funkci Moje zprávy

9. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 11. 2010

Zprávy Českého rozhlasu v textové podobě i s odkazy na původní audio je nově možné odebírat i prostřednictvím internetové sociální sítě Facebook. Zájemci je mohou získat pomocí aplikace „Moje zprávy“, již pro internetové zpravodajství ČRo připravila internetová agentura SYMBIO Digital. Pomocí nastavitelných boxíků si jednoduše vyberou oblast, která je zajímá, i počet novinek, které se jim mají najednou zobrazovat. Původní a ověřené zprávy tak mají ve své oblíbené sociální síti stále po ruce, přiblížil šéf odboru komunikace ČRo René Zavoral.

K TÉMATU: Nová kampaň Českého rozhlasu loví posluchače přes internet

BRAND24

K dispozici jsou zprávy z domova, ze zahraničí, sporu, kultury, vědy a techniky a publicistika. Impulsem k vytvoření této aplikace byl fakt, že stále více lidí využívá Facebook i pro služby jako je e-mail nebo chat. Proč jim tedy neposkytnout v rámci této sociální sítě i kvalitní zpravodajství, které si podle svých preferencí upraví přímo uvnitř svého profilu? říká vedoucí redakce internetového zpravodajství Kateřina Křenová. Komentovat a sdílet vybrané zprávy nabízí už naše fanouškovská stránka na Facebooku, toto je další krok.

Nová aplikace navazuje na možnost personalizace části hlavní stránky webu zprávy.rozhlas.cz, která je v rámci českých zpravodajských webů ojedinělá. K dispozici jsou zde i audiozprávy, které si uživatelé mohou stáhnout do svého MP3 přehrávače a poslechnout ve chvíli, kdy nejsou připojeni na internet.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).