Hlavní navigace

ČTÚ zavádí speciální PDF formulář pro rušení TV signálu mobilními sítěmi LTE

24. 7. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

"Z dlouhodobé statistiky vyplývá, že navzdory spouštění dalších vysílačů nepřibývá počet zjištěných případů rušení,“ rozporoval včerejší tiskovou zprávu Českých Radiokomunikací regulátor.

Speciální formulář, který usnadní nahlašování problému při příjmu televizního signálu, konkrétně rušení DVB-T mobilními sítěmi LTE, zavádí Český telekomunikační úřad. Regulátor se v něm ptá mimo jiné na jméno a příjmení podavatele stížnosti, jeho bydliště a kontaktní údaje. Uživatel může vybrat, zdali se rušení televize týká kabelového rozvodu, nebo individuálního příjmu. Vyplnit je možné i kanál a vysílač, jehož se rušení dotýká. Položky nutné k vyplnění jsou označeny červeně.

cif 24 - early cena - média

K TÉMATU: České Radiokomunikace potvrzují, že rušení televize mobilními sítěmi LTE narůstá

Nejčastěji lidé problémy s příjmem televize oznamují telefonicky nebo e-mailem na příslušné oblastní pracoviště ČTÚ. Dále je možné využít formuláře pro hlášení jakéhokoliv rušení rádiového příjmu, informoval mluvčí regulátora Martin Drtina. ČTÚ nesouhlasí s názorem, který včera medializovaly České Radiokomunikace, tedy že rušení televizního signálu mobilními sítěmi LTE narůstá. Z dlouhodobé statistiky vyplývá, že navzdory spouštění dalších vysílačů nepřibývá počet zjištěných případů rušení. Měsíčně jde o několik desítek zjištění. Důvodné je však jen zhruba každé druhé oznámení, konstatoval mluvčí ČTÚ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).