Hlavní navigace

Digitální Nova, Prima a TV Barrandov z Ještědu od 31. ledna 2010?

17. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 10. 2009

UVNITŘ DOKUMENT Diváci na Liberecku by se mohli dočkat zemského digitálního vysílání Novy, Primy, jejich druhých programů a TV Barrandov dříve než v srpnu příštího roku. České Radiokomunikace vyvěsily na svůj web návrh smlouvy na předčasné spuštění digitální sítě 2, v níž tyto televize vysílají, z libereckého vysílače Ještěd k 31. lednu 2010. Podmínkou je souhlas všech televizí, které vysílají v multiplexu 2, řekl serveru DigiZone.cz ředitel Úseku pro transformaci Českých Radiokomunikací Kamil Levinský.

Firma zatím nemá podle Levinského písemnou žádost od žádného z tří provozovatelů komerčních televizí digitální sítě 2. Vyvěšení dodatku smlouvy na dobu 30 dnů na veřejně přístupném místě je podmínkou zákona. Učinili jsme tak sami, aniž bychom dopředu dokázali odhadnout, zda se podaří předčasné spuštění multiplexu 2 z Ještědu domluvit s televizemi. Ale díky tomuto kroku to bude možné, vysvětlil Levinský.

DOKUMENT: Návrh smlouvy na předčasné spuštění multiplexu 2 z Ještědu (PDF, 107 kB)

Podle dokumentu, umístěného na webu Českých Radiokomunikací, dojde ke spuštění multiplexu 2 z libereckého Ještědu k 31. lednu příštího roku pouze za předpokladu, že o to Nova, Prima a TV Barrandov požádají do letošního 15. listopadu. Pokud by tak učinily později, start multiplexu 2 z Ještědu se posune o tolik dní, o kolik se zpozdí jejich písemná žádost oproti požadovanému termínu 15. listopadu 2009.

BRAND24

V současné době z Ještědu vysílá digitálně pouze multiplex 1 s programy České televize a Českého rozhlasu. Vysílač nadále šíří i analogové televizní programy ČT 1, Nova a Prima. Program ČT 2 na Ještědu ukončil analogové vysílání k poslednímu červenci letošního roku. Jeho vysílací kanál poté využila digitální síť České televize.

Více o předčasném startu digitálního vysílání komerčních televizí z vysílače Ještěd v úterním rozhovoru DigiZone.cz s Kamilem Levinským

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).