Hlavní navigace

Digitální rozhlas DAB a DAB+ už si naladíte i na Ostravsku

5. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 9. 2011

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Společnost Teleko rozšířila po Praze, Příbrami a Brně digitální rozhlasové vysílání také na Ostravsko. Oznámil to jednatel firmy Tomáš Řapek. Poslech digitálního rozhlasu DAB je přístupný již 30 % obyvatel České republiky, uvádí firma v tiskové zprávě. Ostravsko firma pokrývá z Lysé hory. V rámci všech čtyř uvedených lokalit by měly být dostupné vybrané okruhy veřejnoprávního Českého rozhlasu a také mostecké Gama rádio plus religiózní stanice Proglas.

ČTĚTE TAKÉ: Digitálně už v systému DAB vysílají i ČRo Dvojka a komerční rádio Gama

BRAND24

Přijímač pro digitální rozhlas digitální rozhlas mohou zájemci sehnat například v kamenné prodejně Radioservis na Vinohradské třídě v Praze nebo prostřednictvím webových stránek společnosti Teleko, které najdou na adrese www.pureradio.cz. Poměrně bohatý je také výběr automobilů, ve kterých jsou již přijímače pro DAB a DAB+ součástí, mimo jiné Škoda, Audi, Seat, BMW nebo Mercedes. Teleko patří v České republice k dlouhodobým propagátorům digitálního rozhlasového vysílání u nás. Zavádění DAB a DAB+ se věnuje už od roku 2005.

Předpokládaná mapa pokrytí vysílání digitálního rozhlasu ve standardech DAB a DAB+. (Zdroj: Teleko)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).