Hlavní navigace

Discovery umístilo na satelit nový kanál ID Xtra HD, neslouží ale pro diváky

9. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Stanice je na českém trhu dostupná od 1. dubna v SD i HD rozlišení a jako první ji nabídla společnost Telefónica Czech Republic v rámci své IPTV služby O2TV.

Společnost Discovery Networks, provozovatel řady tematických stanic pod hlavičkou Discovery a Animal Planet, umístila v noci ze včerejška na dnešek do svého distribučního multiplexu na satelitu Thor 6 také svou novou stanici ID Xtra HD. Nová stanice je zde umístěna hned dvakrát a neslouží pro individuální příjem. Využít ji mohou například kabeloví a IPTV operátoři. Distribuce v nabídce freeSAT od UPC nebo Nové Digi firmy Slovak Telekom pochopitelně není do budoucna vyloučena. Ve stejném multiplexu už jsou šířeny například HD verze Discovery Showcase, Animal Planet a Discovery Science.

K TÉMATU: Discovery spustí nový kanál ID Xtra, dostupný bude i v Česku a na Slovensku v HD kvalitě

MMF24

Programové pozice jsou označeny v distribučním balíku jako ID Xtra Europe HD. Na první je stanice k dispozici v angličtině, maďarštině, ruštině a turečtině, na druhé pak v angličtině, bulharštině, češtině a slovinštině. Obě programové pozice jsou opatřeny systémem podmíněného přístupu PowerVu a neslouží, jak již bylo řečeno, pro individuální příjem. Stanice je přenášena ve standardu MPEG-4/AVC. Stanice ID Xtra navazuje na již existují kanál ID a věnuje se výhradně pořadům obsahujícím záhady a napětí. Program je určený primárně ženám a jako první ho v České republice nabídla 1. dubna společnost Telefónica.

Parametry příjmu: Thor 6 (1 stupeň západně), 12303/V, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S2/8PSK, kódování PowerVu, identifikace ID Xtra Europe HD

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).