Hlavní navigace

Do klubu provozovatelů HDTV se chystá vstoupit i UPC

1. 12. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Autor: 115393
1. 12. 2005

Evropský nadnárodní kabelový operátor UPC Broadband, který je vlastněný společností Liberty Global, se dohodl na strategickém partnerství s firmou Philips. Společně by měli zahájit provoz služby HDTV nejprve v Holandsku, a pak i v dalších zemích, kde má UPC své sítě – což zahrnuje i Českou republiku. Informaci přinesl zpravodaj Cable and Satellite Europe. UPC prohlásila, že chce mít mezi svými zákazníky set-top-boxy schopné přijímat vysílání HDTV už v době konání světového fotbalového šampionátu příští rok v Německu. Kabelový operátor proto se svým technickým partnerem plánuje uvádění služby na trh během prvního pololetí roku 2006.

UPC už záhájila proces změn v Nizozemí, kde chce svoje dosavadní předplatitele převést na digitální základnu, a to díky investicím v hodnotě téměř devíti miliard korun. Zákazníci kabelového operátora budou používat set-top-box od společnosti Philips, který nese označení HDTV DCR7000 a bude schopný dekódovat vysílání ve formátu MPEG-4. Výrobce elektroniky už dříve podepsal dohodu s německou sítí placených satelitních programů Premiere, pro jejíž příjemce budou k dispozici již tento prosinec, tedy velmi záhy, satelitní dekodéry vysílání ve vysokém rozlišení. Uvedení přístrojů na trh čeká pouze na spuštění služby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).