Hlavní navigace

DVB-T2/HEVC se blíží. Nabídneme vám více kompatibilních přístrojů

11. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Gogen
Po upozornění na středeční recenzi, které se u vás setkalo se značným ohlasem, je tu jedno oznámení a informace o další levné TV, která kodek H.265 zvládá.

Zatím jsme vás informovali zejména o masových značkách, kde je komunikace povětšinou jednoduchá a operativní. Nicméně snažíme se sehnat informace i od menších výrobců, i když to někdy není příliš jednoduché.

Dalším kompatibilním televizorem na českém trhu by měl být Gogen TVU 43K304 STWEB a jak jsem se už zmiňoval, je to právě ten, který jsem měl původně dostat na vyzkoušení a místo něhož nakonec dorazilo JVC LT-48V953 (recenze zde).


Autor: Gogen

Gogen TVU 43K304 STWEB (13 990 Kč, na snímku) má úhlopříčku 109 cm, rozlišení Ultra HD (4K) a kompletní tunerovou výbavu. Výrobce nám na dotaz potvrdil, že by měl být kompatibilní s budoucím národním vysíláním ve standardu DVB-T2/HEVC, resp. že je schopen na tuneru takovýto příchozí signál rozkódovat.

Stejnou podporu můžete očekávat i u rozměrnější verze TVU 55K304 STWEB se 140 cm úhlopříčky a jsou to zatím jediné dva televizory značky Gogen, které to umožňují. Jeden z nich, doufejme, brzy dorazí i na vyzkoušení.

BRAND24

V každém případě jsme se rozhodli, že se nyní budeme více věnovat především televizorům a set-top boxům, které jsou s budoucím pozemním digitálním vysíláním v systému DVB-T2/HEVC kompatibilní, resp. by kompatibilní být měly, protože stoprocentní záruku vám bez úplné znalosti vysílacích parametrů pochopitelně nikdo nedá. A jejich finální verze se zatím ještě připravuje.

O ostatních přístrojích buď psát vůbec nebudeme (set-top boxy), nebo vše omezíme opravdu jen na ty nejzajímavější výrobky (televizory) určené pro ty, kterým je to díky nejrůznějším přijímacím set-top boxům jedno a kteří v televizoru kompatibilní tuner DVB-T2/HEVC nevyžadují.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).