Hlavní navigace

Enern se pouští do německého dobrodružství. Investuje v Berlíně

2. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

První německý startup, který pustí do svých žil peníze od týmu Pavla Muchy, je berlínský projekt Nestpick.

Jedenáct milionů dolarů dostane startup, který zprostředkovává dlouhodobé pronájmy. Do financování Nestpicku se kromě Enernu zapojili i investoři z Rocket Internet a Mangrove Capital.

Startup loni zprostředkoval pronájmy za víc než šestnáct milionů eur a v databázi má jednadvacet tisíc bytů a domů v 35 městech v devíti zemích. 

„Nejen v Česku je sjednávání pronájmů velmi bolestivý a netransparentní proces, a to jak pro nájemníka, tak majitele nemovitosti. Nestpick chce tento proces zcela přenést do onlinu, a tím ušetřit nervy, čas i peníze oběma stranám realitní transakce,“ komentuje investici Pavel Mucha z Enernu.

V Berlíně má Nestpick každopádně už nyní konkurenci, funguje zde třeba databáze Rentola.

Pro Enern jde o první investici v Berlíně, kde momentálně otevírá kancelář. Nová země má přinést nové investiční příležitosti pro fond ETIII. Ten by měl mít k dispozici kolem padesáti milionů eur. Navíc od léta v barvách fondu funguje i pátý partner – Tomáš Čupr.

BRAND24

Nestpick, jakožto platforma pro realitní byznys, není první službou, která zkouší přenést volbu ubytování na web. V případě krátkodobých pobytů už v tuzemsku působí Airbnb a během letošního léta se tu rozkoukával i Flatbook, který zase pomáhá majitelům bytů. 

Realitní on-line byznys v podobě Bezrealitky.cz pomohl do velkého internetového světa třeba i Jakubovi Havrlantovi a v Brně se snaží vybudovat nový velký realitní portál Ulovdomov.cz. Za ním stojí kromě zakladatelů Chlapské zásilky i Jiří Hlavenka.  

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).